Uppdatering gällande förskingringen som vi utsatts för

Vi vill sammanställa svaren på de frågor som har inkommit:

Vi kommer att införa ett modernt bokföringssystem med samma villkor som gäller för börsnoterade aktiebolag. Alla i styrelsen kommer att ha full insyn. Vår nya kassör arbetar till vardags med bokföring.

Polisutredningen läggs ner automatiskt om personen som har utfört förskingringen påträffas död. Polisen har i media konstaterat att förskingringen har pågått under hela 2012.

De pengar som förskingrats är förlorade för alltid – det finns inga juridiska möjligheter att återfå dem.

Artikeln från igår skedde i samråd med anhöriga innan publicering. Styrelsen har till anhöriga uttryckt sitt stöd och vill att alla respekterar de anhöriga under denna svåra tid.

Om Hundhjälpen går i konkurs, så får detta betydande konsekvenser för vår samarbetspartner i Rumänien. Save The Dogs har väntat på bidrag från oss i flera månader och står nu och stapplar då dessa uteblivit. Det är alltså ingen tid att förlora – hjälpen behövs NU. Våra 350 hundar ska ha mat varje dag, de ska vårdas och vaccineras, akuta fall ska kunna omhändertas utan att det råder brist på smärtstillande medel, antibiotika, operationsmaterial etc. Personalen ska ha lön varje månad, bilarna måste tankas och underhållas etc. Detta kostar – och Hundhjälpen är delaktiga i ansvaret.

Alla aktiva fortsätter att arbeta hårt för att rädda föreningen. Vårt konto är fortfarande spärrat för uttag då det tar flera dagar för banken att öppna det igen. Alla som har ytterligare frågor är mer än välkomna att ställa dem på vår FB-sida, eller via mail (info@hundhjalpen.se). Vi känner oss enormt tacksamma över det stöd som vi har mottagit i sociala medier, från våra medlemmar och på vårt forum. Efter ett nattsvart mörker, ser vi nu ett gryningsljus.

Vänligen sätt in ett bidrag på vårt plusgirokonto 355 425-0. Skriv ditt namn + PUL (om du vill att ditt namn ska stå med i gåvoredovisningen). SMS-tjänsten går ej att använda just nu. Ett stort och varmt tack för din hjälp! Vår samarbetspartner, Save The Dogs, uttrycker också sin tacksamhet, eftersom verksamheten i deras hägn i Cernavoda helt är beroende av Hundhjälpen.

%d bloggare gillar detta: