Vi ber alla om att rädda Hundhjälpen!

Hundhjälpens styrelse upptäckte i början av veckan oegentligheter på vårt konto. Bedrägeriet polisanmäldes på onsdagen denna vecka och är under utredning. Vår kassör försvann spårlöst i tisdags och har idag, torsdag, hittats död efter att själv ha bragt sig om livet.

Det är mycket tragiskt och allvarligt det som har hänt, ur flera aspekter. För själva föreningen så är det en katastrof, vi står vid randen av en konkurs pga dessa oegentligheter. Vårt rörelsekapital på ca 50.000-70.000 kr, samt vårt buffertkonto på 50.000 kr har försvunnit. Betalningar till Save The Dogs, för hundar som har kommit hit och kostnader för övervikt vid flygningar, har ej gjorts de senaste månaderna trots att vi har fått uppgift att dessa ska ha varit gjorda. Hundhjälpen har därför dessutom en skuld till Save The Dogs på ca 130.000 kr.

Förtroendet för vår förening kommer härmed att ta stor skada och många frågor kommer att ställas. Vi kommer att kunna svara på en del frågor, men då det är en pågående polisutredning så kommer vi inte att kunna besvara alla frågor. Linda är sedan onsdag tillförordnad kassör tills vidare. Vi har redan infört rutiner för att något sådant här inte ska kunna hända igen. Vi vill klargöra att adoptionsverksamheten fungerar som vanligt.

Övriga i styrelsen, där flera har arbetat i många år med Hundhjälpen och vigt sina liv åt att försöka rädda hundar i nöd, är chockade över vad som har hänt, men vädjar nu till alla att rädda Hundhjälpen för att vi ska kunna fortsätta hjälpa hundarna i Rumänien. Vi är beredda att arbeta hårt för att återupprätta förtroendet och fortsätta vara hundarnas väg till ett värdigt liv. Men nu behöver vi ert stöd!

Vänligen sätt in ett bidrag på vårt plusgirokonto 355 425-0. Skriv ditt namn + PUL (om du vill att ditt namn ska stå med i gåvoredovisningen). SMS-tjänsten går ej att använda just nu. Ett stort och varmt tack för din hjälp! Vår samarbetspartner, Save The Dogs, uttrycker också sin tacksamhet, eftersom verksamheten i deras hägn i Cernavoda helt är beroende av Hundhjälpen.

%d bloggare gillar detta: