Jane Goodall – hedersledamot i STD

janegoodallJane Goodall, den världsberömda primatologen, är sedan 28 februari 2009 hedersledamot i Save The Dogs.

Jane Goodall, känd för sitt engagemang för schimpanser, reser runt i världen för att främja verksamheten i The Jane Goodall Institute. Institutet är grundat för bevarandet av schimpanser i deras naturliga miljö, samt för att upplysa om de svåra förhållanden som schimpanser i fångenskap lever under. Jane är också författare till ett flertal böcker samt stöder utbildningsprojekt för lokalbefolkningar för att ge förbättrad livskvalitet för djur och människor.

Det första mötet mellan Sara Turetta och Jane Goodall skedde år 2007 i Milano och sedan dess har Jane Goodall visat stort intresse för STD:s projekt i Rumänien.  Hon donerade då också medel till STD som användes till att producera utbildningsmaterial om hundar för skolor i Rumänien. Att utbilda ungdomar och få dem att inse de ekologiska avtryck de gör i världen och att djur kan känna smärta precis som människor, är något som ligger Jane Goodall varmt om hjärtat.

Just nu visar SVT en dokumentär i två delar om denna fantastisk kvinna, som sedan 1986 är på resande fot över 300 dagar om året i sitt arbete för en bättre värld. Jane Goodall säger i dokumentären att hennes vägval var enkelt: ”Schimpanserna gav mig så mycket, jag vill nu ge tillbaka till dem”.

%d bloggare gillar detta: