Isis – hur hon hittades

fokus-isisIsis finns nu i vårt adoptionsprogram. Här är historien hur hon hittades av Hundhjälpens representanter, Linda och Susanne:

Midsommarhelgen 2012 invigdes nya hägnet – Footprints of Joy. På plats, representerande Hundhjälpen fanns jag, Linda West och Susanne Karlsson. Lördagen hade vi fullt program kring invigningen – om vilken vi tidigare rapporterat. Söndag hälsade vi på våra skyddslingar i de båda hägnen. Det gamla hägnet besökte vi på eftermiddagen – och kramade om hela gänget som fanns där. När vi skulle gå tillbaka till vår lilla lägenhet upptäckte vi mitt i Cernavoda en liten vilsen unghund. Hon satt utanför en byggnad i centrala staden, alldeles ensam.

Vi satte oss på en bänk en stund för att se om någon skulle ta sig an henne. Några hungriga större hundar cirklade runt oss och som tur var råkade vi bära på en stor kartong pizzarester – som snabbt tog slut. En liten bit sparade vi till vår hund. Efter att ha väntat länge och väl blev vi rädda att hon skulle springa iväg och gömma sig. Vi frågade några människor som verkade bo i området om de kände till unghunden men alla skakade på huvudet. Vi lockade till oss den lilla med pizzabiten och märkte då Susanne lyfte upp henne att hon var en verklig lättviktare – mager och tunn. Snabbt ringde vi personalen vid gamla hägnet som vi just lämnat och bad att få återkomma med vår lilla kompis – som på vägen tillbaka dit döptes till Isis.

Isis togs emot och fick en plats i egen bur inne i isoleringen på kliniken. Avmaskning och tvätt gjordes omgående. Därefter kom en skål med mat som slukades glatt. Måndag morgon skulle Isis veterinärbesiktas och vaccineras. Vi gosade lite med vår skyddsling och lämnade henne med löftet att vi snart skulle välkomna henne till Sverige – och nu är hon genom Hundhjälpens adoptionsprogram aktuell för ett bättre liv och en härlig framtid. Läs mer om Isis här.

Bilder från när Isis anlände till hägnet. Foto: Marianne Lammi

%d bloggare gillar detta: