Hjälp Amadeo till ett värdigt liv!

fokus-amadeo-2En morgon hösten 2011 vaknade Amadeo upp blind. Han hade under natten haft en hjärnblödning som påverkat hans syncentrum. Från att ha varit en levnadsglad grabb förvandlades han snabbt till en rädd och osäker kille, som höll sig undan från de andra hundarna.  Han har sedan dess fått bo på hägnets kontor, med Lili som sällskap på vardagarna. En pytteliten uteplats finns också till förfogande. Där sitter han nu dag efter dag utan att få någon form av stimulans annat än lite vänligt prat och ett tuggben emellanåt.  Amadeo är strålande lycklig när någon förbarmar sig över honom och sätter sig ner och kelar lite. Att lämna honom är hjärtskärande.

Den här underbara grabben måste få ett LIV! Vi söker nu med ljus och lykta efter Dig som kan öppna Ditt hem för Amadeo – och få en vän för livet.  Du måste bo i marknivå och hemmet måste ligga lugnt till. Amadeo måste ha en egen liten inhägnad täppa där han kan strosa runt i egen takt.  Barn bör inte finnas i hemmet då de just genom att vara ”barn” kan skrämma den som inte ser.  Finns en annan hund bör den vara mycket mjuk och snäll, helst en tik. Vi kan inte låta Amadeo tillbringa ännu en vinter i hägnmiljön där han med sitt handikapp far så illa. Läs mer om Amadeo här.

%d bloggare gillar detta: