Valpar dumpas eller hittas varje vecka


Varje vecka hittar våra egna hundfångare i Cernavoda övergivna valpar på alla möjliga ställen, lämnade att självdö. Många valpar dumpas också nattetid vid hägnet för att personalen ska ta hand om dem. Ofta är valparna uttorkade, magra och angripna av skabb, men tack vare intensiva insatser av personalen så räddas de flesta.

Det viktigaste arbetetet består dock i de kasteringsprogram som vi arbetar på plats med. Lokalbefolkningen erbjuds gratis kastrering av sina hundar. På lång sikt är detta arbete, samt utbildning, det enda som kan lösa problematiken med beståndet av gatuhundar. Över 10700 hundar har kastrerats hittills i Cernavoda och situationen i staden är nu otroligt mycket bättre jämfört med hur det såg ut innan vår samarbetspartner Save The Dogs startade sin verksamhet.

%d bloggare gillar detta: