Den 4 april – de herrelösa djurens dag


Idag är det den 4 april – de herrelösa djurens dag. Vad kunde då vara bättre än att låta startskottet gå för Hundhjälpens stora insamling till den nya veterinärkliniken i Cernavoda? Kliniken ska byggas i anslutning till det nya hägnet, dit hundarna beräknas kunna flytta i juni månad. Kliniken kommer att byggas enligt en modern, västerländsk standard och bland annat så planeras den att få en röntgenavdelning, något som har saknats i den gamla kliniken. 

 
Många hundar skadas i trafiken och att nu kunna hjälpa dem med erforderlig utrustning kommer att medföra en väsentlig skillnad. Save The Dogs har kastrerat ca 800-900 gatuhundar per år under 10 års tid – det absolut viktigaste tillvägagångssättet för att få ned gatuhundspopulationen. Men ett annat viktigt uppdrag har även varit att bistå lokalbefolkningens djur med veterinärvård, oftast gratis eller till en låg kostnad. Dessa djur skulle annars få lida enormt och till och med dö av sjukdomar som annars lätt kan behandlas – om det bara finns en veterinär och om man har råd att söka hjälp. I Cernavoda finns det inga andra veterinärer, så Save The Dogs närvaro har stor betydelse.

Vill du vara med på detta viktiga projekt för skadade och sjuka djur, vänligen skänk en gåva till Hundhjälpens Plusgiro 355 425-0. Skriv i meddelandefältet ”Footprints of Joy, ditt namn och PUL” (om du vill att ditt namn ska synas i gåvoredovisningen. Hundhjälpen är den enda organisationen i Sverige som sponsrar det nya hägnet och veterinärkliniken. Varje insamlad krona går oavkortat till arbetet för hundarna. Ett varmt tack för din hjälp! Mer information, planritningar m.m. kommer senare på denna sida.

%d bloggare gillar detta: