Hundar räddade från dödshägnet

arkivbild: dödshägnet i Constanza 2010

Två personer, Andreea och Marius, for idag till Alfmob – dödshägnet i staden Constanza för att försöka rädda fler hundar från döden. De fick vänta i en timme utanför innan de släpptes in. Väl inne i hägnet bokade de 10 hundar som de ska få hämta senare i veckan. Varje hund kostar 50 euro att lösa ut. Alfmob tjänar på detta sätt ytterligare pengar på sin grymma hantering.

Myndigheterna i Cernavoda anlitar företaget Alfmob för att fånga Cernavodas alla gatuhundar och hundarna förs sedan till den närliggande staden Constanza. Enligt rumänsk gällande lagstiftning får man inte avliva friska hundar. Men en skrupelfri veterinär i Constanza förklarar hundarna ”sjuka” och ger dem sedan en giftinjektion.

Save The Dogs hägn i Cernavoda är fullt, men de försöker på alla sätt att lösa situationen. För den som vill bidra till räddningsaktionerna: vänligen sätt in valfri summa på vårt Plusgiro 355 425-0. Skriv i meddelandefältet ditt namn och PUL (om du vill att ditt namn ska synas i vår gåvoredovisning. Alla insamlade medel går oavkortat till arbetet för hundarna. Tack för din hjälp!

%d