Hundar räddas till tryggheten


En kamp mellan det goda och det onda pågår nu på Cernavodas gator. På bilden ovan ser vi en av gatuhundarna som räddades av vår personal till tryggheten i hägnet, samtidigt som kommunens hundfångare jagar hundar några kvarter bort för att skicka dem till döden. Vår personal utsattes för stenkastning idag vid räddningsaktionen, men lyckades ändå få med sig tre hundar. Imorgon återvänder de till samma plats för att rädda fler.

När utrensningsaktionerna började så stoppade Save The Dogs omedelbart kasteringsprogrammen där de hundar som klarar sig på gatan åter släpps fria efter utförd kastrering. Nu får alla hundar stanna i hägnet där de är i säkerhet.


På bilden ovan ser vi en annan av dagens räddade hundar. Den är skabbangripen och mager, men kommer nu att ges veterinärvård och omvårdnad.

Imorgon kommer vi att sänka överlåtelsekostnaden på ytterligare sex hundar för att öka deras chans till att bli adopterade och för att frigöra plats i hägnet till behövande.

%d