Protestera mot smutskastningkampanj


Adresser och exempel på brev som du kan skicka finns i slutet på artikeln!

Omröstningen i Rumänien om den föreslagna ändringen i PL 912 gällande hanteringen av gatuhundar har gång på gång skjutits upp i parlamentet av det regerande partiet PDL. Dels beroende på de massiva protester som har skett i Rumänien och i omvärlden, samt dels även beroende på att för få ledamöter som stöder förslaget har varit närvarande när omröstningen har varit tänkt att ske.

Motståndet mot lagändringen har under tiden vuxit, även inom det egna partiet, PDL. Partiet har nu därför lanserat en smutkastningskampanj mot gatuhundarna. Denna kampanj ”Bukarest utan gatuhundar” saknar motstycke i Rumäniens historia och sträcker sig över hela landet. Överallt står uppställda tält där underskrifter för massmord på hundarna samlas in. Flygblad delas ut på tunnelbanestationer, på marknader och andra platser där det samlas mycket folk. Underskrifter samlas även in på statliga institutioner, på skolor, på postkontor, m.fl. ställen.

Flygbladen innehåller falsk information i syfte att väcka människors ilska mot gatuhundar. Bland annat sägs att 5000 människor blir bitna varje år av gatuhundar. Sanningen är att denna statistik i själva verket även innefattar hundbett från familjehundar (som är det vanligaste) och från vakthundar.

Flygbladen ger även intryck av att lagförslaget från PDL prioriterar kastreringsprogram, vilket inte stämmer med själva texten till lagförslaget. I lagförslaget prioriteras massmord. För att skapa en positiv bild hos de som skriver på namnlistorna, så ger man slutligen sken av att kampanjen är i linje med EU:s politik genom att på namlistorna ha satt dit en logga för EPP – Europeiska folkpartiet.

Dödandet av tusentals hundar, som har pågått under mer än 10 år, har inte lett till något resultat, men inbringat stora summor pengar för de inblandade. Denna smutskastningskampanj, där PDL skickar ut ett helt artilleri med en imponerande ammunition av listor, flygblad o.s.v för att förmå folket, genom falska slagord och genom att manipulera texter och bilder, är ett nytt odiskutabelt bevis för den enorma affärsverksamhet dödandet av hundar är.

– De lokala myndigheterna och de som står bakom, anslår stora budgetar av offentliga medel, där man rapporterar fiktiva siffror av inhysta djur, utfodring, sterilisering, identifiering, dödshjälp och förbränning.

– Förtjänster som man tillskansar sig genom att sälja hundmat och veterinärmedicinska läkemedel som är tänkta att användas för gatuhundarna.

– Hundfångare, som för att inte infånga de gatuhundar som står under beskydd av folket, kräver ett ”skyddsavgift” på ca 25 Euro per hund.

– Kostnaderna för förbränning hos PROTAN, ett kontroversiellt företag, som tar betalt per kg död kropp. Transporten av hundar är dessutom mycket dyr.

Vänligen skicka din protest till EPP – Europeiska folkpartiet, för att visa din indignation över att de associeras med kampanjen för dödandet av gatuhundar och som startades av deras medlemsparti, PDL (Democratic Liberal Party) i Rumänien:

EPP President: Mr. Wilfried Martens

EPP Headquarters: rue du Commerce 10, 1000 Brussels, Belgium

Switchboard: +32-2-2854140, Fax: +32-2-2854141, Email: info@epp.eu

 

info@epp.eu, alopez@epp.eu, ckremer@epp.eu, spe@epp.eu, osb@epp.eu, sob@epp.eu, id@epp.eu, cb@epp.eu, Mdermerci@epp.eu, lvandeputte@epp.eu, ks@epp.eu, bfurniere@epp.eu, nbriec@epp.eu, efarris@epp.eu, jjimenez@epp.eu, mdursin@epp.eu, gfomenchenko@epp.eu, jmagaz@epp.eu, smuresan@epp.eu, iprainsack@epp.eu, mprzysiecka@epp.eu, kmilheiro@epp.eu, bd@epp.eu, chelbig@epp.eu, dlamal@epp.eu, pheymans@epp.eu, ytorres@epp.eu, jzalutskaja@epp.eu, spaeme@epp.eu, gvolckaert@epp.eu, bcunj@epp.eu, adzemidzenka@epp.eu, rz@epp.eu, eppwomen@epp.eu, eppwomen@epp.eu

Exempel på brev:

I would like to protest against that your party seems to participate in this campaign ”Bucurestiul fara maidanezi” run by PDL in Romania. The facts on the campaign’s leaflets are false and misleading in order to promote mass-killing of stray dogs instead of humane and effective sterilizing programs. The whole world is watching Romania and is terrified by the way you deal with stray dogs.

Please, withdraw your party from this campaign since its real proposition towards mass-killing leads to cruelty for the animals. Mass killing is also totally ineffective for controlling the populations of stray dogs and shouldn’t be a chosen solution only for the purpose of collecting huge incomes for unscrupulous operators.

Sincerely,
Your Name

%d bloggare gillar detta: