Den skriftliga förklaringen ger hundarna hopp


I juni månad skapades en ny skriftlig förklaring (26/2011) av EU-parlamentarikerna Daciana Sarbu (Rumänien) och Adina Valean (Rumänien), Elisabeth Jeggle (Tyskland), Raül Romeva i Rueda (Spanien), Janusz Wojciechowski (Polen), rörande ”handhavandet av hundbeståndet i den europeiska unionen” och de ber medlemsländerna att ”anta relevanta strategier medelst sterilisering av såväl ägda hundar som gatuhundar, lagar om kontroll och promotandet av ansvarsfullt ägande av sällskapsdjur.”

Det krävs 378 parlamentarikers underskrifter för att förklaringen ska antas. I skrivande stund så har 140 skrivit under. Deadline är den 6 oktober.

Hundhjälpen ber alla att skriva på petitionen som har skapats av Ärzte für Tiere, samt att kontakta de svenska EU-parlamentarikerna och be dem att signera förklaringen. Du hittar alla adresser och länkar här: http://www.hundhjalpen.se/sos/take-action.htm

Läs också rapporten från Carmen Arsene, om ”Situationen för Rumäniens gatuhundar”: http://www.hundhjalpen.se/sos/index.htm

Det här är ett första steg mot en gemensam lag för de djur som idag är helt utsatta och beroende av varje lands godtycke. Tillsammans kan vi nå målet där gatuhundar respekteras som kännande varelser.

%d bloggare gillar detta: