Till minne av vår käre Cosmos


Cosmos fick inte den fina framtid i Sverige som han var lovad. Familjen som tog emot honom handlade mycket snabbt tvärtemot det undertecknade åtagandet att inte avliva sin hund utan att kontakta Hundhjälpen. Man upplevde sig ha problem med Cosmos anpassning men vägrade konsekvent ta emot den handledning som erbjöds. I stället förde man fram osanningen att allt plötsligt gick strålande och att vårt sökande efter ett jourhem (vilket just materialiserats) kunde avlysas. I nästa minut fick Cosmos lämna vår värld.

Vi inom Hundhjälpen är ytterst besvikna över familjens agerande. Cosmos var en hund som länge funnits i hägnet, snäll och godmodig. Många av våra resenärer har mött honom och vittnat om hans trevliga humör och  hans tillgänglighet. Att man inte ville ge honom den tid som behövdes för att han skulle få landa i sin nya miljö och känna sig trygg är ett enormt svek och ett bevis på  mänsklig dumhet, en otrolig ”besserwisser-attityd” där man är totalt oförmögen till den nödvändiga empati som varje hund har rätt till vid sin ankomst. Vi sörjer Cosmos och det faktum att han aldrig fick sin riktiga chans som han förtjänade.

Cosmos fick inte den fina framtid i Sverige som han var lovad. Familjen som tog emot honom handlade mycket snabbt tvärtemot det undertecknade åtagandet att inte avliva sin hund utan att kontakta Hundhjälpen. Man upplevde sig ha problem med Cosmos anpassning men vägrade konsekvent ta emot den handledning som erbjöds. I stället förde man fram osanningen att allt plötsligt gick strålande och att vårt sökande efter ett jourhem ( vilket just materialiserats ) kunde avlysas. I nästa minut har Cosmos lämnat vår värld.

 

Vi inom Hundhjälpen är ytterst besvikna över familjens agerande. Cosmos var en hund som länge funnits i hägnet, snäll och godmodig. Många av våra resenärer har mött honom och vittnat om hans trevliga humör och hans tillgänglighet. Att man inte ville ge honom den tid som behövdes för att han skulle få landa i sin miljö och känna sig trygg är ett enormt svek och ett bevis på mänsklig dumhet, en otrolig ”besserwisser-attityd” där man är totalt oförmögen till den nödvändiga empatin som varje hund har rätt till vid sin ankomst. Vi sörjer Cosmos och det faktum att han aldrig fick sin riktiga chans. Familjen förtjänar ingens sympati.

%d bloggare gillar detta: