Katastrofen närmar sig för Rex!

Ett fåtal omhändertagna hundar med särskilda behov placeras i fosterfamiljer i Cernavoda. De får där extra omsorg och en lugnare miljö. I ett sådant fosterhem har unge Rex placerats och där har kvinnan i hushållet ägnat honom mycket kärlek och vård. Maken däremot har fått nog av detta och kräver att hunden omgående avlägsnas från hemmet – annars ska han se till att det blir gjort med ”egna metoder”.

Rex som endast är ca 1 år gammal är en fantastisk hund – på alla sätt. Han är alltid glad och vänlig och älskar sin fostermatte, andra hundar, katter och smådjur. Problemet är att han har diabetes och måste medicineras medelst injektioner två gånger per dygn. Detta är ingen höjdare för honom, men han verkar förstå att det måste göras och accepterar det lugnt. I och med sin diabetes har han också behov av en mer övervakad miljö samt en relativt stressfri tillvaro. Att flytta honom till hägnet vore katastrofalt för hans hälsa och liv. Tiden rinner snabbt ut för Rex i fosterhemmet och hans hopp står nu till oss i Sverige. Det är i slutänden en fråga om liv och död. Kan DU tänka dig att hjälpa vår underbare Rex till ett tryggt och värdigt liv, där kärlek och omtanke präglar hans tillvaro? Du måste förstå hans medicinska situation och vara beredd till de åtgärder som krävs. Rex överlåtes till speciella villkor till det rätta hemmet. Fullständig medicinsk dokumentation medföljer givetvis. Läs mer om Rex här.

%d