Bandit har det svårt i hägnet

Från att ha varit en relativt tillbakadragen och försiktig kille utvecklades Bandit till en sann glädjespridare, full av sprittande liv och med strålande glada ögon. Han gladde våra besökare med sin glada uppsyn och sitt krumbuktande när man pysslade med honom. Nu är det så att hundbeståndet i varje grupp i hägnet inte är konstant – nya hundar tillkommer och andra får resa iväg till egna hem. Detta förändrar dynamiken i gruppen vilket gör att rangordningar testas och förändras. Bandit har drabbats hårt. Från att ha varit en hund som varit god vän med alla har han nu fått positionen som hack-kyckling. Trots att personalen försökt göra sitt bästa genom att placera honom i nya grupper kvarstår hans dilemma. Bandit får ideligen springa undan och har inget fredat eget utrymme. Detta har påverkat honom till den grad att han nu är djupt olycklig, rent av deprimerad. Borta är den glada svansen och glimten i ögonen mattas allt mer. Vi söker nu akut för Bandits räkning ett gott hem – där han återigen får tillfälle att blomma upp och ta för sig av livets goda. Läs mer om Bandit här.

%d