En ny hemsida

För att integrera vår hemsida med alla de möjligheter som Internet ger, så har vi nu installerat ett publiceringsverktyg. Det betyder bland annat:

– Det går nu att dela vår hemsida i sin helhet till olika sociala medier, men även enskilda inlägg och artiklar.
– Man kan prenumerera på våra inlägg via ett s.k. RSS-flöde i sin webb-läsare. Det är användbart för dem som vill följa med vad som händer på flera olika hemsidor utan att behöva besöka dem för att se om det finns en uppdatering.
– Översättning till flera andra språk går nu snabbare.
– Sökfunktionen är förbättrad.
– Hemsidan kan uppdateras online var som helst, och inte som tidigare via webmasterns dator.
– Man kan bestämma när ett inlägg ska publiceras.
– Fler personer kan skriva på hemsidan och ges olika behörigheter.

Det här har länge varit ett nödvändigt steg att ta för att hänga med i utvecklingen. Men det betyder också att allting som fanns på den gamla hemsidan ska flyttas över och det tar naturligtvis några dagar. En ny funktion finns på sidorna för hemkomna hundar (se sidan för dem som kom år 2005) och det är att man kan söka direkt i tabellen efter en hund. Man kan också sortera tabellen så att den visar bokstavsordningen för det rumänska namnet på hunden, eller det svenska namnet. Man kan också välja att sortera tabellen efter ankomstdatum.

Av de gamla menyerna så har ”kontakt” och ”arkiv” tagits bort. Kontakt ligger nu som en submeny under ”Om Hundhjälpen” och arkivet listas numera som kategorier i en ruta här till höger.

Hundhjälpen har nu också en blogg där webmastern kommer att skriva då och då. Det kan vara saker som inte får plats, eller hör hemma, på själva hemsidan. Åsikterna som förs fram i bloggen är webmasterns privata och speglar inte nödvändigtvis föreningens.

Vi hoppas att hemsidan kommer att bli till glädje för er. Den är gjord för att visas i webbläsaren Firefox – den bästa och säkraste webbläsaren att använda sig av. Internet Explorer kan inte hantera alla moderna finesser, och de som utvecklar program bryr sig nästan inte längre om Internet Explorer – så byt gärna till Firefox! Imorgon kickar vi igång med nya inlägg och det blir Sara Turetta själv som kommer att tala till er. Väl mött!

%d